Kanada Göçmenlik Başvurusu: Kanada 1 Milyon Göçmen Alacak!

Kanada göçmenlik şartları nelerdir?, Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır ? Kanada Göçmenlik Bakanlığı 2023 yılına kadar 1 Milyon göçmen alacağı duyurusunda bulundu. Yeni bir yaşama başlamak isteyen kişiler “Kanada göçmenlik başvurusu şartları nelerdir ?”, “Kimler Kanada göçmenlik başvurusu yapabilir?” gibi soruları sıklıkla aramaktadır.

Kanada Kültür Merkezi, Kanada Göçmenlik hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlayacağız.

2023 Yılı Kanada Göçmenlik Başvurusu

Yüksek yaşam kalitesi ve refah seviyesiyle dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında gösterilmektedir. Bir göçmen ülkesi olan Kanada, her yıl yeni göçmenleri ülkesine kabul etmektedir. 2023 yılı için kabul edilecek göçmen sayısının 1 milyon olacağı açıklanmıştı.

Ancak Kanada göçmenlik programlarına katılım sağlamak için kişilerin karşılaması gereken belli özellikler ve şartlar mevcuttur. Başta eğitim sonrası göçmenlik gibi benzersiz programlarda adaylara sunulmaktadır.

Kanada Göçmenlik Vizesi Nasıl Alınır

Kanada Göçmenlik Bakanı: 2023 Yılına kadar 1 Milyon Göçmen Kabul EdeceğizKanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen, bir süredir çalışmaları devam eden yeni göçmenlik planını, Ottawa’da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Bakan Ahmed Hussen, yeni planın Kanada’daki göçmen sayısını 2021 yılına kadar nüfusun yaklaşık yüzde birine getireceğini ve yaşlanan nüfusun telafi edilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Hussen, hükümetin göçmenlerin toplumda hayati bir rol oynayacağına inandığını belirterek 2035 yılına kadar 5 milyon Kanadalının emekli olacağını belirtti.

Kanada’da Eğitim Sonrası Göçmenlik Nasıl Oluyor ?

İşgücü ihtiyacı ile yaşlılar ve emeklilerin finansmanını desteklemek için daha az insanın çalışacak olmasının alınan kararda etkili olduğunu kaydeden Hussen, 1971 yılında her yaşlı ve emekli için 6,6 kişinin çalıştığını ancak 2012’ye gelindiğinde bu oranın 4,2’ye indiğini dile getirdi.

Hussen, “Tahminler 2036’da nüfus artışının neredeyse yüzde 100 olacağını öngörüyordu ancak bugün yüzde 75 civarında duruyor. İşgücünün yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

Yeni gelenlerin Kanada kaynaklarını tüketip toplum üzerinde bir yük oluşturduğuna dair iddiaları kesin bir dille reddeden Hussen, göçün yeniliği teşvik ettiğinin ve ekonomiyi güçlendirdiğinin altını çizdi.

Hussen, söz konusu rakamın, aile birleşmesi, insani yardım ve ilticaları da kapsadığını hatırlatarak Ekonomik Büyüme Danışma Konseyinin kendilerine, 2021 yılına kadar her yıl 450 bin yeni göçmen almayı önerdiğini ancak hükümetin başarılı entegrasyonu sağlamak için daha kademeli bir yaklaşım sergilediğini sözlerine ekledi.

Kanada’da Hangi Meslekler Göçmen Olarak Kabul Edilmektedir ?

Kanada Göçmenlik Başvuru Şartları Nelerdir ?

Kanada göçmenlik prosedürleri temelde iki faktörden oluşmaktadır.

  1. Başvuru davetinin (Invitation to apply) alınması,
  2. Oturum izni için başvurunun gerçekleştirilmesi,

Başvuru Daveti Almak:

Başvuru daveti hakkı kazanmak için öncelikle kendimize birkaç soru sormamız gerekir: Öncelikle bekar mısınız sorusu karşımıza çıkmaktadır. Ciddi bir ilişkiniz varsa (Nişanlılık, söz) ilişkinizi kanıtlamak şartıyla bekar statüsünden çıkmış olursunuz. Ancak kanıtlamak için nişan fotoğrafları, ortak banka hesapları gibi tatmin edici ve yeterli birçok belgeye ihtiyaç duyacaksınız.

En başta eğitim seviyeniz ve iş deneyimiz başvuru daveti almanız noktasında oldukça faydalı olacaktır. Kanada göçmenlik programları referans alınarak başvuru gerçekleştiren kişiler bir havuzda toplanır. Her hafta 2000 ile 3000 arasında kişi Kanada göçmenlik programlarına kabul edilir.

Bireysel başvuru gerçekleştirilen durumlarda gerekli tüm puanı tek başınıza topluyorsunuz. fakat çift olduğunuzda prosedürde farklılık bulunmaktadır. Başvuru sahibi aynı niteliklerdeki tek başına başvuran bir kişiden daha az puan alıyor ve kalan puanı eşin tamamlaması gerekiyor.

Kanada Göçmenlik Programı

Kanada göçmenlik başvurusu gerçekleştirmek isteyen kişilerin öncelikle uygun oldukları programı seçmelidir. Başvurmak isteyen neredeyse tüm kişilere uygun Kanada göçmenlik başvurusu seçeneği mevcuttur.

Nitelikli İşçi Programı

Göçmen Düzeyleri Planı kapsamında Kanada, her yıl 400.000’den fazla göçmeni ağırlamayı hedefliyor. Bu göçmenlerin yaklaşık yüzde 60’ı kalifiye işçi olarak geliyor. Kalifiye işçilerin Kanada’ya göç etmesinin ana yolu Express Entry başvuru yönetim sistemidir. İkinci ana yol, İl Aday Programı (PNP), ardından Quebec’in vasıflı işçi programları ve ardından birkaç diğer hedeflenen federal programdır.

Eyalet Adaylığı Programı

Eyalet Aday Programları (PNP) aracılığıyla , Kanada’nın eyaletleri ve bölgeleri, Kanada’ya göç etmek ve belirli bir eyalette ikamet etmek isteyen kişileri aday gösterebilir. Kanada, PNP kapsamında yılda 100.000’den fazla göçmeni ağırlamayı amaçlamaktadır.

Quebec ve Nunavut dışındaki tüm iller ve bölgeler kendi PNP’sine sahiptir. Her il, uygun adayları seçmek için kendi kriterlerini belirler. PNP’ler, Ekspres Giriş’e benzer İlgi İfadesi (EOI) sistemlerini çalıştırır ve en yüksek puan alan adayları düzenli çekilişlere davet eder.

Başvurmak için bir Ekspres Giriş profiline sahip olmanız gerekmez. Doğrudan bir PNP akışına başvurabilirsiniz. Bunlara ‘temel’ akışlar denir . Ekspres Giriş ile uyumlu PNP akışlarına da başvurabilirsiniz. Bunlara ‘gelişmiş’ akışlar denir . Gelişmiş bir akışa başvurmanın yararı, size daha fazla seçenek sunmasıdır. Bu akışlar aracılığıyla bir eyalet adaylığı almak, Ekspres Giriş adaylarına ek 600 Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanı kazandırır. Bu, sonraki bir Ekspres Giriş çekilişinde daimi ikamet başvurusunda bulunma daveti almayı pratik olarak garanti eder.

Quebec Göçmenlik Programı

Quebec eyaleti, Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı (IRCC) programlarından ve ayrıca PNP’den ayrı olan kendi seçim kriterlerine sahip kendi göçmenlik sistemine sahiptir . Quebec’e göç etmek üzere seçilen adaylara Quebec Selection Certificate veya Certificat de sélection du Québec (CSQ) verilir . Bu, Quebec Göçmenlik Bakanlığı tarafından verilen bir belgedir.

Quebec’in göçmenlik programlarından biri aracılığıyla CSQ’ya başvurabilirsiniz.

Quebec Nitelikli İşçi Programı (QSWP), Quebec’e göç etmek ve Kanada’da kalıcı oturma izni almak isteyen vasıflı işçiler içindir. Quebec Deneyim Programı ( PEQ), ortaöğretim sonrası eğitimlerini Quebec’te tamamlayan uluslararası öğrenciler arasında popülerdir. Bu program aynı zamanda ilde iş tecrübesi olan yabancı vasıflı işçiler içindir. Quebec ayrıca, Quebec’te iş kurmak isteyen girişimcilere ve serbest meslek sahiplerine ve ayrıca eyalette göçmen yatırımcı olarak kalıcı oturma izni almak isteyenlere yönelik ticari göçmenlik programlarına sahiptir.

Atlantik Göçmenlik Programı

Bazı göçmen adaylarının daimi ikamet hakkı kazanmasına yardımcı olan ek hedefli federal vasıflı işçi programları mevcuttur.  RNIP, Kanada’daki küçük ve uzak toplulukların yabancı işçileri çekmesine ve elinde tutmasına izin verir. Katılımcı topluluklar, yeni göçmenleri çekmede ve onları uygun işlerle eşleştirmede başı çekiyor. Tarım-Gıda Göçmenlik Pilotu, Tarım ve Tarım-Gıda endüstrisindeki uygun geçici yabancı işçilere Kanada daimi ikametgahına giden bir yol sağlar. Uygun olabilmek için adayların 12 aylık iş deneyimini tamamlamış olmaları, lise diplomasına sahip olmaları ve minimum dil şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Kalan göçmenlik programları, çocuk bakıcıları ve evde destek çalışanları da dahil olmak üzere yabancı bakıcılar için kalıcı ikamet yolları sağlar. Bakıcıların başvurdukları programla ilgili en az iki yıllık iş tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir.

Yatırımcı Göçmenlik Programları

İş adamları , Kanada göçmenlik sürecini hızlı bir şekilde takip etmenize izin verebilecek çeşitli seçeneklere sahiptir. Örneğin, Federal Başlangıç ​​Vize Programı veya Federal Serbest Meslek Sahibi Kişiler Programı aracılığıyla Kanada’ya göç edebilirsiniz . Quebec’e göç etmek istiyorsanız, eyaletin kendi ticari göçmenlik programları da vardır. Birçok PNP akışının ayrıca özellikle girişimciler ve diğer iş adamları için göçmen akışları vardır.

Kanada Göçmenlik Testi

Göçmenlik başvurusu yapmak isteyen kişiler muhakkak Kanada Göçmenlik Testine girmelidir. Kanada Göçmenlik Testi, kişilerin uygunluğu ve uygun olan programın seçilmesi için oldukça önemlidir. Kanada’da birçok farklı göçmenlik kategorisi vardır. Daha hızlı ve olumlu sonuç alabilmek için göçmenlik testi kritik öneme sahiptir.

Kanada devleti, kişilerin topladıkları puanlara bağlı olarak değerlendirmektedir. Kişinin medeni durumu, eğitim seviyesi, iş deneyimi, maddi durumu ve varsa Kanada deneyimi gibi onlarca farklı kritere göre puanlama sistemi kullanmaktadır.

Aşağıda yer alan Kanada göçmenlik testi ücretsizdir. Doldurduğunuz ve uygun görüldüğünüz takdirde sizinle en kısa sürede iletişime geçilecek ve hangi yollar ile başvurmanız gerektiğine dair detaylı bilgi paylaşımı yapılacaktır.

Kanada Göçmenlik Başvurunuzu Bir Bilenle Gerçekleştirin!
Şimdi Bilgi Formunu Doldurun: Alanında Uzman Danışmanlarımız Sizinle İletişime Geçsin

Kanada göçmenlik puanı kaç olmalıdır ?

Kanada göçmenlik puanı kişinin başvuracağı kategoriye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu puan her yıl değişiklik gösterebilir. Ücretsiz Kanada göçmenlik testine girerek uygunluğunuz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Kanada göçmenlik testi nedir ?

Kanada göçmenlik testi; Kişilerin, Kanada göçmenliğine uygunluğunu test amacıyla yapılan ve verilen sonuca göre hareket edilen testtir. Uygunluğun ölçümü ve kişinin hangi programa uygun olduğunun belirlenebilmesi için oldukça önemlidir.

Kimler Kanada göçmenlik testine girmelidir ?

Kanada göçmenlik başvurusu yapmak isteyen herkes Kanada göçmenlik testine muhakkak girmelidir. Uygunluk durumunuza bağlı olarak hareket edilmesi ve başvuru işlemlerinin başlatılması gerekir.

Kanada göçmenlik puan hesaplaması neye göre yapılır ?

Kanada göçmenlik puan hesaplaması: Kişinin medeni durumu, eğitim seviyesi, iş deneyimi, maddi durumu ve varsa Kanada deneyimine sahip olmasına bağlı olarak Kanada göçmenlik puan hesaplaması yapılmaktadır.

Kanada göçmenlik için İngilizce şart mı ?

Kanada göçmenliği için İngilizce veya Fransızca bilinmesi zorunluluktur. Kişi İngilizce bilgisine sahip değilse bile Fransızca bilmesi gerekir.