Ontario’daki devlet destekli üniversitelerde okuyan uluslararası öğrencilerin zorunlu sağlık sigortası UHIP’e (University Health Insurance Plan) yaklaşık yüzde 20 zam geldi. CIC News’in 21 Ağustos 2026 tarihli haberine göre yeni primler, 1 Eylül 2026 – 31 Ağustos 2027 dönemi için geçerli.
Ne değişti?
- Bireysel yıllık prim: 792 CAD’den 948 CAD’ye (156 CAD artış).
- Üç kişilik aile: 2.376 CAD’den 2.844 CAD’ye.
- Toronto, York, McMaster, Queen’s, Carleton ve Brock dahil 22 Ontario üniversitesi UHIP üyesi.
- Prim, öğrenci hesabına dönemlik olarak otomatik yansıtılıyor. Öğrenciyle birlikte yaşayan aile üyelerinin ise ayrıca kaydettirilmesi gerekiyor.
- UHIP temel tıbbi hizmetleri kapsıyor ancak OHIP’in yerini tutmuyor. İlaç, diş ve göz gibi ek teminatlar okula göre değişiyor.
Türk öğrenciler ve Türk vatandaşları için ne anlama geliyor?
Ontario’daki UHIP üyesi bir üniversitede okumayı planlayan Türk öğrenciler için bireysel yıllık prim 948 CAD’ye çıktı; bu tutarın okul ücreti, kira ve maddi yeterlilik şartıyla birlikte bütçeye eklenmesi gerekiyor. Eşi ve çocuklarıyla gidecek Türk vatandaşlarının aile üyelerini ayrıca kaydettirmesi ve aile primini hesaba katması gerekir. Başvuru dosyasında sunulan maliyet tablosunun gerçekçi olması dosyanın tutarlılığına katkı sağlar.
Bu değerlendirme genel bilgilendirme amaçlıdır; kişisel durumunuz için danışmanlarımızdan ücretsiz ön değerlendirme alabilirsiniz.
Kanada’da eğitimin gerçek maliyetini ve dosyanızın güçlü yanlarını görmek için Ücretsiz Vize Uygunluk Testi‘ni doldurun ya da WhatsApp’tan (0532 732 90 35) bize ulaşın. Kanada öğrenci vizesi planınızı 2009’dan gelen uzmanlığımızla birlikte yapalım.
